Függőség kezelése, van segítség, kigyógyulhatsz!
Share on facebook
Megosztás

Elterelés

ELTERELÉS program célja

Elterelés program célja

 Alternatívát nyújtani a büntető eljárás alá vont személyeknek, hogy a hat hónapos elterelés kurzuson való részvétellel kiváltsák a büntetést, amit kábítószer (illegális szer) fogyasztás, birtoklás miatt kiszabnának rájuk. Magyarul, ha elvégzed az elterelést, tiszta lappal indulhatsz és nem leszel az ügyben büntethető. ELTERELÉS=büntetlen előélet

Elterelést kaptál és nem tudod mi az első lépés?

Munkahelyed van és nem tudsz kéthetente eljárni a csoportos elterelésre? Nem találsz addiktológust, aki elkészíti az állapotfelmérő igazolásodat? Szeretnéd, ha egyénre szabva, csak te lennél az Elterelés fókuszában? Nagyon sok intézménnyel és hivatalos segítővel kapcsolatban vagyok, szívesen segítek neked az elkezdésében! Hívj bátran, és mindenre találunk megoldást! 30/678-8598

Az “Elterelés” – megelőző-felvilágosító szolgáltatás lépései:

1.- Addiktológus vagy Pszichiáter által kiállított Állapotfelmérő igazolás, amely igazolja, hogy alkalmas vagy a csoportos elterelésre.

2.- I. interjú – dokumentáció – szerződés kötés

3.- Az Elterelés megkezdése (összesen 12 alkalom)

4.- Megkapod a Záróigazolás a sikeres Elterelésről

Elterelés igazolások, hogyan válik hivatalossá:

https://www.facebook.com/addiktologiaitanacsado

Elterelés jogi háttere

Megelőző-felvilágosító szolgáltatás

A visszaélés kábítószerrel, kábítószer-prekurzorral és új pszichoaktív anyaggal bűncselekmények szabályozását és az értelmező rendelkezéseket a Büntető Törvénykönyv tartalmazza. A 283.§ intézményesíti az elterelést, mint büntethetőséget megszüntető okot. Az eltereléssel kapcsolatos eljárásrendet kábítószer-függőséget gyógyító kezelés, kábítószer-használatot kezelő más ellátás vagy megelőző-felvilágosító szolgáltatás szabályairól szóló 42/2008. EüM-SZMM együttes rendelet rögzíti. A megelőző-felvilágosító szolgáltatás finanszírozási hátterét az NCSSZI/Nemzeti Drogmegelőzési Iroda által működtetett pályázati rendszer biztosítja.

Az előállított személynek, aki szeretné elkerülni a bírósági eljárást, s erre lehetősége is van, választania kell egy intézményt, ahol az elterelést szeretné folytatni. A kezelés attól függ, hogy függőnek, rendszeres használónak vagy csupán alkalmi fogyasztónak minősül az illető. Ha nem volt függőség szempontjából igazságügyi szakértői vizsgálat, akkor a kezelőhelyen egy állapotfelmérésre kerül sor, ez alapján történik a beosztás. A függők ún. „kábítószer-függőséget gyógyító kezelés”-ben, a rendszeres használók „kábítószer-használatot kezelő más ellátás”-ban, az alkalmi használók „megelőző-felvilágosító szolgáltatás”-ban részesülnek.- “megelőző-felvilágosító szolgáltatás”

Ügyfeleim véleménye: https://addiktologiaitanacsado.hu/ugyfeleim-velemenye/

Share on facebook
Megosztás